Nyhedsvideo - Julen 2018

Så er der nyhedsvideo - en lang en - her i den søde juletid! 

Herunder er et resume af hvad der er blevet sagt i videoen.

Selvom det ikke altid er let at se hvad der foregår på kontoret hos DDU, har der været gang i en masse ting her. Både store og små ting.

Eftersom det er jul, gider vi ikke snakke om administration, medlemsstruktur og økonomi - så de emner dropper vi i denne omgang. 

Den 15.-16. november har jeg været til DNUR-møde i Oslo sammen med de øvrige medlemslande og det var meget udbytterigt. En masse ting blev diskuteret og vi fik også muligheden for at deltage i en demonstration, arrangeret af NDF (Norges Døveforbund) og NDFU (Norges Døveforbund Ungdom) mod dårlige arbejdsbetingelser for tegnsprogstolke i Norge. Det var en spændende oplevelse - næste møde er allerede i februar, hvor Island er vært. 22. november var jeg på fint besøg hos DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd), hvor jeg havde et møde med generalsekretæren hos DUF, Morten E.G. Jørgensen, hvor vi diskuterede forskellige emner indenfor DDU og DUF. 29. november repræsenterede jeg DDL og DDU til et seminar hos Danske Handicaporganisationer, hvor SUMH (Sammenslutningen af unge med handicap) har arrangeret et lille seminar om unge handicappede på ungdomsuddannelser. Om hvilke udfordringer der er og hvilke løsninger man kunne bruge. Det var spændende - også at høre om andre handicapgruppers udfordringer mht. uddannelsessystemet.

Af projekter, store som små, så har vi bl.a. Ghanaprojektet. Desværre er projektet gået lidt i stampe grundet manglende arbejdsgruppemedlemmer. Hvis du er interesseret i at vide mere, er du mere end velkommen til at kontakte os - vi har brug for initiativrige unge til at indgå i et stærkt projektteam, der skal styrke ungdomsarbejdet i Ghana. 

Nørrebros Teater har igangsat et projekt, der skal få flere døve og hørehæmmede til at gå i teateret. Der vil være tolkede forestillinger i starten af 2019, så hold øje med vores medier. Der vil komme mere herom snart.

Til sommer er der, som tidligere sagt, verdensungdomslejr i Paris, Frankrig. Indtil videre har vi kun modtaget en tilmelding. Fristen er den 1. februar - så det kan stadig nås. Det er en mulighed I ikke må gå glip af..!

Tolkemarkedet - markedet er stadig meget levende og flere ministre er nu involveret. Både DDU og DDL følger sagen tæt - lige nu er det især omkring uddannelsesområdet, hvor Undervisningsministeriet netop er i gang med at få vedtaget love der skal sikre frit tolkevalg og muligheden for at kunne gennemføre et uddannelsesforløb uden at skulle skifte tolkeudbyder midt i perioden. Mht. den tværministerielle  arbejdsgruppe og beskæftigelsesministeriet, så holder vi øje med udviklingen.

På søndag er der bestyrelsesmøde hos DDU - har du ønsker om punkter, som bestyrelsen skal tage op, så kontakt os endelig. Der vil også være medlemsmøder løbende i 2019, hvor du kan have indflydelse på DDUs arbejde i 2019. Så kom hvis du kan! :-)

Slutteligt vil jeg nævne 4 vigtige begivenheder i 2019, som vi håber du vil være med til:

- DDUs generalforsamling, til foråret. Kom og få indflydelse på arbejdet hos DDU.
- Verdenskongressen i Paris og verdensungdomslejren til sommer. En enestående chance man ikke må gå glip af.
- Døves Kulturdage 2019 i Aalborg. September 2019.

Og så til det vigtigste:

- DDUs 25 års jubilæum omkring den 19. november 2019. Vi er småt begyndt på at arrangere et brag af en event. Glæd jer!

 

Glædelig jul og godt nytår fra mig!